Gott nytt ar och valkommen!

Jag star har pa flygplatsen och har min standby, hemskt trakigt maste jag erkanna och tiden gar sa sakta .. Ngt som daremot ar valdigt intressant ar att sta har o lyssna pa alla som far sparken pga att de ringt in sjuka utan intyg. De har varit tok harda i ar, vilket jag i och for sig tycker ar bra. Det har varit en ratt intressant kvall i alla fall, eller pa ngt satt givande. Nu har jag fatt en storre inblick i hur det egentligen ser ut lite bakom kulisserna har i kaoset.

Forhoppnignsvis far jag ga hem snart, star bara och invantar att dt enda och sista planet jag kan komma med ska lyfta ngn gang..hihi.. dax for mera dill chips och cola light.. nu fick jag chips pasen for mig sjalv i alla fall.. du e bra du farfara..fast varfor du kopte SALT gurka och inte smorgasgurka ar for mig fortfarandfe ett dilemma.. haha..

Vi har en ny familje medlem oxa, ja egentligen ar dom tre. Tva stora guldfiskar och en mini liten skoldpadda. Doris heter hon. =)
Jag passar pa att onska dom alla ett varmt "Valkommen till familjen och hem till oss"! =)

puss pa er alla, och god fortsattning pa det nya aret!

Annorlunda

Nu var det länge sen jag satt här och skrev ner lite. Inser att dagarna i Abu Dhabi passerar snabbare än dagarna hemma i Sverige. Jag har som sagt körkort nu och det är en fantasisk frihet, kan inte förstå varför jag lät just  det dröjja.

Julafton var otroligt annorlunda, men väldigt trevlig. Jag avslutade min standby utan att bli utringd och fick dricka lite glögg mot kvällskvisten. För första gången i mitt liv gick jag ut på krogen på julafton - där jag mötte miljoner fulla europer. Jag tror inte vi var de enda som har vår nya familj i en yngre generation och traditionerna har fått ändras lite. Aningen tragiskt enligt min mening att dricka på julen, men å andra sidan så ska jag nog inte säga något då jag själv stod där med en drink i handen när julaftonsnatten passerade. Stämningen var på topp i alla fall och julbordet, pysslet och alla finklädda satte en rätta julkänslan.

Pontus och hans kära vän Chris har äntligen anlänt till staden och ska fira nyår med oss. Tyvärr har jag airport standby mellan 22- 02 så jag ska hålla till på flygplatsen *suck*. Den inköpta nyårsklänningen får nog komma till användning en annan dag.. för hoppningsvis slipper jag flyga i alla fall.. =) Det är hemskt mysigt med besök och jag har så gott som flyttat in till farfars lägenhet sen de kom. =) Men nu e jag hemma och ska ladda batterierna ordentligt så vi orkar göra något vettigt imorgon, e blir väldigt lätt att vi sitter vaken in på små timmarna.

Saknar er alla där hemma, otroligt mycket. kanske extra mycket just nnu kring juletider..

Gott nytt år.
olyckan i öknen

Då knackar julen på dörren och klapparna ligger under granen. Det skulle egentligen inte bli något klapp köpande men Frida bröt vår fina lilla regel och här sitter vi nu med klappar upp över öronen.. Mysigt i och för sig. =) Jag hittade så klart den perfekta klappen till exakt alla utom till de som skulle få klappar i år.. Jag har nu kunnat konstatera att pressen på mig att hitta den perfekta saken med den där speciella känslan bakom gör min skalle totalt hjärndöd. I år hittade jag miljoner ting till min förlorade andra-hälft och familj.  

I morgon ska vi handla skinka, köttbullarna kommer från Sverige, potatis, leverpastej, glögg och annat gott har vi också fixat. Det blir ett litet julbord i alla fall.. =)

I dag har jag legat på standby, men då det bara avgick ett plan som jag hade kunnat bli utringd på så beslutade vi oss för att åka ut i öknen med 4 hjulingarna och leka av oss lite så här i juletid.

Det är OTROLGT roligt att köra runt i djupsanden och vara helt vild, kulle upp och ner, hopp och gupp. Sand stup ner och jag vill lova att man blir som barn på nytt ... Det är så otroligt vackert att åka runt bland de orörda sanddynorna och se solen gå ner i horisonten.. Jag önskar verkligen att jag kunde dela det här med alla som jag bryr mig om. Öknen är en otroligt vacker plats som vår moder jord verkligen skapat med omsorg.. 

Nåväl..vi passerade en hästfarm med vackra arabhästar, kikade på dessa en stund innan jag beslutade mig för att nu så skulle jag minsan visa Lena "hemligheten" varför de gick så bra för mig i backarna. GRATTIS Louise.. Jag tar fart rakt upp för jätte branten, Lena fastklistrad mot mig och ska till att bromsa precis på toppen för att rulla ner - men gör uppenbarligen inte det. Vi utan störtar ner för sandstupet med huvudet före. 4 hjulingen flyger på och över oss och vi snurrar ner som små käklor i sanden. Lena såg ut som en struts som kört ner skallen i sandgropen när hon slutligen kikade fram genom sandmolnet med enbart 2 ögon synliga. Jag blev otroligt chockad över att jag inte klarade denna prosffiga manöver denna gång och såg Ozzy osborn framför mig med nack kragen och halvt förstörd för livet.. (och då inte av droger denna gång).. Efter ett par långa sekunder insåg jag att jag inte dödat min älskade vän och att jag själv klarat mig undan med lite skrapsår - och vi brister ut i gapskratt. Lättnad!

Det är den andra olyckan den här veckan som hade kunnat sluta riktigt illa. Den förra var jag inte inblandad i, men Lena och Frida blev påkörda bakifrån i trafikljuset och orsakade en seriekrock med fem bilar varav tre personer svårt skadade. Som tur var klarade sig tjejerna helt utan fysiska skador..

Jag har börjat återhämta mig efter min tok hemlängtan och njuter numera av dagarna så gott jag kan. Flygningarna upp och ner till alla hemska destinationer går bra, även om de är stressiga och varje flygning känns som ett långt träningspass. (vilket i och för sig kan vara bra för mig) Vi får bra mycket mer ansvar nu, vilket jag faktiskt uppskattar.

Det blir en märklig jul i år. Den riktiga känslan har inte riktigt kommit ännu och jag tvivlar på att de kommer infinna. Solen lyser varmt om dagen och vi går i shorts. Sanden ligger som den ska och snön är saknad. Det blir inget stall på morgonen, Ingen middag med den familj som jag levt med i hela mitt liv.. Inge besök till en kär och speciell pojkvän med älskad extra familj, men det här ska nog gå det också. =)

Jag vill bara säga att jag tänker på er alla väldigt väldigt mycket och hade kunnat ge bort min ena arm för att få en "vanlig" jul. Ni är hemskt saknade en kväll som denna.. Men det vet ni nog redan.. =)

God Jul!

mac - macintosh

ibland, bara ibland så borde mitt intresse för elektronikens värld sträcka sig längre än kort.

" jag vill ha en ny dator" - Louise
" köp en mac" - lena
"nej vill juh ha en vanlig dator" - Louise

"Morgan, finns de ingen dator i uae som har svenskt tangentbord och svenska inställningar?" - Louise
"macintosh" - morgan
"okej, en sån ska jag ha!" - Louise

"lena, jag ska köpa en macintosh" - Louise
"aha, så inte en mac då?" - lena..
"nope.." - Louise
"men, det e juh samma.. pucko!! haha.." - lena..
"aha.. okej, men.. en sån ska jag ha!" - Louise

STOR koll jag har egentligen.
sitter dock här med en riktigt riktigt fin liten vit dator och kommer nog inte somna än på en stund.. älskar den här och kan inte förstå varför inte fler har mac.. det var på tiden att jag skaffade en. Ibland vill ödet människan väl. =)

http://www.apple.com/macbook/macbook.html

äter en choklad donut gör jag oxå, detox går dåligt Elle.. haha..


Arabiska, magiska natt

Jag är medveten om att jag har blivit alltmer kulturell sedan jag flyttat till Abu Dhabi , men det som hände igår tar nog priset.

Jag och Lena har skrattat oss igenom en tragisk flygträning med Air Malta, där vi alla blev behandlade som om vi aldrig flygit förr. Ena arabflickan i kursen somnade så hårt (varje dag) att hon snarkade under lektionerna. Jag kan inte låta bli att tycka synd om tränaren, som faktiskt bara gjorde sitt jobb. Allt var rätt simpelt, förrutom de nya precedurerna, koderna och komanden vi ska använda oss av, men det kommer nog gå det med.. Jag fick i alla fall 100% på provet. Denna gång rätt otippat med tanke på att boken aldrig blivit öppnad och intresset legat väldigt lågt. Vi är fortfarande inte redo att flyga då vi inte besökt cockpiten i flygplanet, vilket innebär att jag haft hemskt många lediga dagar nu.

Nåväl, i går låg vår lilla familj vid poollen och njöt av vädret ,så väl som maten, när jag får fix iden att åka med ut i öknen med ett gäng svenskar som redan var på väg. Lena var snabb på att haka på och vi stapplade oss hastigt iväg för att hinna med i sista stund..

Bussresan tog närmare tre timmar genom ett orört ökenlandskap som sakta ändrade färg från vit till röd sand (kännetecknar djup öken tydligen) Vi skumpade oss fram sista biten på en väg som förmodligen inte excisterar i morgon. Solen gick snabbt ner bakom sanddynorna och den enorma mängder av facklor var det enda som lyste upp vägen. Väl ute ur bussen möttes vi av en hel arme som dansade och sjöng i samlade trupp och som utan tvekan kunde liknas KKK. För någon sekund trodde jag att vi var på ett koncentrationsläger för svenskar, men fick snabbt förklarat för mig - att så här levde befolkninge i Abu Dhabi för bara 40 år sedan.

En stor läger eld lyste upp området tillsammans med mysiga lampor i stora tält och en enorm projektor sken upp sandberget.. Det var minst sagt ett maffigt, kulturellt intryck som kom flygande mot oss och jag kan så klart inte låta bli att fundera på hur i hela fridens namn de fått elekticitet dit ut och inte minst varför jag hade täcking på mobilen där, men inte på vissa ställen i centrala abu dhabi.

Araberna dansade runt i sina vita klänningar och mössorna med taxörnen fladdrade i vinden. Kvnnorna stod i mitten och kastade håret från ena sidan till den andra och såg inte allt för roade ut. De andra vitklädda männen, förmodligen i lägre rang än de som skuttade runt, stod strategiskt utplacerade och sjöng sånger på arabiska samtidigt som de i takt viftade upp och ner med blindkäppar. Jag måste säga att det hela ser minst sagt otroligt  fånigt ut, men vad ska araberna egentligen tycka om våran midsommar och små grodorna dansen?

Jag insåg när jag stod där - att allt det här är med religion och traditioner är så otorligt vakert. Även om jag mer sällan beblandar mig i religösa stunder frivilligt så måste jag säga att  glädjen och sammanhållningen detta skapar hos människor - är väldigt skön att se och jag blev varm i hela kroppen. Jag blev oerhört glad över att få ta del av deras riktiga kultur som de så glatt visar upp för oss denna underbara afton och ville nästan skutta in, styra om och visa dom en del av vår -i form av lucia firande som faktiskt knackar på dörren- araberna är juh redan halvvägs där, dom vet bara inte om det.

Kvällen ägnade vi åt att smygdricka vin, hålla i falkar och surra om den tävling som pågår i abu dhabi nu. Tävlande lag från hela världen (inklusive sverige) ska padla 12  mil, öken springning, klättring och gud vet allt vad dom gör en hel vecka utan vila. Otroligt jobbigt lät det i alla fall...näväl, Farfar tog sig en och annan sväng om på dansgolvet med arabkäppen i högsta hugg, själv gillade jag fåglarna ända tills dessa attl falken bestämde sig för att börja flyga iväg utan hjälmen på men med snöret i min hand, och de e nog första gången jag varit riktgit riktgit rädd för ett djur. Mot småtimamrna när kamelerna somnat och de flesta araberna gått hem så sattvi europeer och tre araber kvar i det öppna tältet. Vi skrattade och tjoade glatt i vårt lilla gäng och kunde inte låta bli att sneglar över axeln för att se hur araberna njuter av kvällen i andra hörnet av ytan. Vi möttes, inte alls förvånad, av att dessa icke engelsk-talande araber ville vara med oss; och då inte bara sitta och titta på som de annars är duktiga på. De pekade på sina glas och sa "haram" - förbjudet. För att sedan skåla glatt! Denna dubbelmoral gör mig så matt ,men i går natt skrattade jag gott. Jag och Sofia bytte erfarenheter och kunskap och delade gladeligen med oss av vår svenska kultur- som för kvällen innebar ren gin med ytterst lite fanta. Detta resluterade ganska snabbt i en spy härva där den luciaklädda araben fick springa ut bakom tältet och skamset tvätta sin klänning.. I ute byte fick vi lära oss att knyta schalarna och bära dischdachen rätt. Vi talade även med en av mohammeds tre fruar i telefon som han väckte - helt utan eftertanke. Det var ett väldigt intressant möte med den "riktiga" arabvärlden!

Två steg fram, ett steg bak - men vi tog oss upp tillslut för det höga sandberget. Där tillbringade vi natten i sovsäckar under bar himmel och kikade på så många stjärnor som jag nog aldrig någonsin förr skådat. Det är kanske svårt att tro, men det blir hemskt kallt i öknen om natten. Jag tvingade stackars farfar att värma mig så han själv förfrös sin vänstra arm. Det är lite otur att han är just vänsterhänt, men han har ju som tur är en till.

Stämningen var minst sagt magisk denna natt och det här är ett möte med kulturen som jag sent kommer att glömma.

Onani

Klipper ut och klistrar in från aftonbladet och det innbär lite konstigt nu här men, texten var den viktiga.

"Publicerad: 2007-12-03

Bussförare onanerade framför passagerare

Greps misstänkt för sexuellt ofredande

Plötsligt tog busschauffören fram sitt organ - och började onanera.

En kvinnlig passagerare larmade polisen.

- Mannen är gripen för sexuellt ofredande, säger Lars Åkerlund vid Norrortspolisen.


Polisen larmades i Upplands-Väsby norr om Stockholm klockan 17.28.

Mannen, som är i 25-30-årsåldern, greps misstänkt för att ha ofredat en kvinnlig passagerare sexuellt.

- Han tar fram organet och onanerar framför henne, säger Björn Engström, presstalesman vid polisens länskommunikationscentral.

- Hon har känt sig rädd och tyckte att det var obehagligt, säger Lars Åkerlund, stationsbefäl vid polisen i Norrort.

Vid 21-tiden på måndagskvällen förhördes mannen av Norrortspolisen.

- Hans inställning är att det här inte har hänt, säger Lars Åkerlund.

Mannen släpptes senare under kvällen, men han är fortfarande misstänkt för brott.

Bussföretaget skaffade fram en annan chaufför till bussen.

David Nannini Nilsson"

kunde inte låta bli att skratta till..
- Kom till Abu Dhabi och låt indierna, pakistanierna och araberna underhålla dig med samma fina rörelser. 5 minuter på public beach och du vill anmäla hela landet för att inte tala om att lämna. ;)

vissa saker kommer till andra senare, det e bara fantastiskt att det kommer förr eller senare.
Detoxa araberna? =)

Hmm.. stora detox dagen och inget gick som de skulle.

Jag vaknade hemskt sent i dag, av att Mattias stod och stirrade på mig. Tur att inte täcket åkt av då jag faktiskt sover rätt naken.. tok farfar!!

Dagen var som sagt långt över lunch tid när jag slog upp ögonen.. och morgon promenaden, såväl som pilates blev utbytt mot besök av Caroline.

Sen var det helt enkelt dax att åka till skolan.. massa araber så klart, och de är juh som dem blev.Vi sitter en bunt människor nere i lobbyn och inväntar bussen då arb-bruden (ful är hon oxå) tänder en cigarett. Inget konstigt kanske med det ändå.. med med tanke på att det står STORA skyltar överallt att rökning är förbjudet i byggnaden -så kan jag inte låta bli att lyfta på ögonbrynet till denna otroligt respektlösa gest. När vakten, dessutom den snällare av de 2, faktsikt vänligt ber henne gå ut. Så säger hon bara "no, its okey" och gör lite arab mimik med ansiktet, i full tror om det ska fungera. - med enda ursäkt att hon är arab. Tyvärr-  för hennes skull så fick hon ta sin cigarett och gå ut, precis som alla andra. Men hon stannade vid dörren, öppen, och blåste in röken.. Finn ett rätt!! Vad är poängen och problemet?
Säger bara - typiskt _ _ _ _ _ _. ;) Jag blir så matt.. Så påmind om att tänka efter vad i hela friden jag gör här nere.

Träningen var mer okej än jag trott, men svaren om vad som egentligen kommer hända med oss, ja det kvarstår. Typiskt etihad att inte infromera oss, konflikträdda och tror att tysnad löser allt när de gör fel. Jag tror att tränaren för air malta(de bolag vi nu ska fyga för) är mer än besviken på oss, än vi på etihad, då vi messade med mobilena,( diskret enligt oss, men förmodligen mer öppet än vi ville erkänna för oss själva). Folket surrar om allt som inte är relevant i sammanhanget och lyssnar inte riktigt, en arab somnade och SNARKADE på sitt bord.. andra nickade lätt till och folket var konstant försenade efter pauser.. tränaren sa att feta inte får sitta på vissa platser i planet, tror inte han förstår att hela abu dhabi behöver detoxa i så fall.. Om etihad bara visste vad dom gör nu.. haha..ska jag säga majoriteten på nationaliteterna som var där? jag viskar.."araber" ..

Gör ett val..ta det, (precis som alltid med etihad) eller åka hem. Jag gör det jag tar det.. Etihad får en sista chans nu. Flyger med Lena mer än 50% av flygningarna och har någon jag känner på varje flygning så det kan bli rätt roligt ändå om det nu är för en kortare tid. Vi får se hur det slutar, dagen var bättre än förväntat iaf..

Detox i all ära, Elle, jag är otroligt imponerad och får nog skämas lite.
-citon vatten
-omelett baserad på 3 ägg med tomater och rödlök i (lite salt..urs och fy mig) 1 rostad brödbit (grovt) -fel igen?

- frukt dryck gjord på en liten youghurt inehållande *bra bakterier* - 2 bananer, 1 kiwi och citron.

Jag lyckades motstå frestelsen av en stor choklad dounut i dag på skolan, trots svält. Tack Lena "ät mat först, kaka sen" ..samvetet han som tur var ikapp.

Jag tjatade mest hela träningen om att få rast till att äta och när det väl var dax kastade jag i mig en stor sallad och vatten. Allra hellst hade jag tagit ngt annat men, ska det vara rätt så sa det. Saltade dock igen efter halva måltiden (av smaklös mat)..minder än vanligt men - Det där med salt kommer att bli mitt största problem.

Väl hemma har jag knaprat i mig pisatge nötter och en banan. =) hungrig på godis, men skam den som ger sig redan nu.

vet inte om min mat e se detoxande, men nyttigare än förr i alla fall. Jag ska försöka hinna till vårt hälsoapotek och se om jag finner ngt mer hjälpande.

Förövrig sitter jag i vanlig ordning i soffan, Lena flyttar granen då den blev gömd bakom soffan och hänger upp kulorna vid dörren. Det börjar liknar jul hemma i arablandet.

Naglarna är ivägen, så det tar lite tid det här.. fast, det blev rätt långt oxå. =)

i morgon bitt kl 9.30 ska vi på fat burner klass, spännande!

Advent och julgran

Vi är en skön familj, men väldigt förvirrad. (om det nu är rätt ord)
I huset är det dax att klä julgranen.
Vi har alla fått olika arbetsuppgifter smidigt utdelade efter dagens hälsa.

Lena -sätta ihop granen
Frida -fixa glöggen - därefter musiken
Louise- ta fram pepparkakorna ur burken


Granen såg ut att bli 10 cm kort och ganska gles, men vi lyckades tillslut pussla ihop den och insåg att de kan vara en fördel att läsa bruksanvisningen. Nu är det förmodligen abu dhabis mes ståtliga julgran som barrar sina plast barr för fullt.

Ute är det mörkt, varmt och så långt ifrån julkänsla man kan komma. Fast ändå inte, då det e nationaldag och araberna har klätt in palmerna lixom husen i färg glada kebab slingor (turk lampor, party belysning). På tvn snöar det stora flingor och vi ser och njuter. I datorn spelar Frida ACDC (jullåtar?) ... innan vi hittade rätt till Abbas klassiker "happy new year" men det varade inte länge och är minst sagt blandat urval här och tolkningen av julmusik är helt klart olika i familjen..

Jag och Frida är mer inne på den klassiska granen, Lena som varit för länge i USA (inser vi nu) har monstrat till vår gran med blinkande röda lampor, olika glitter färger och jag vet knapt om jag törs se fortsättningen.. jag tror på epelsi anfall vid hemkomst. (Lena har inte fått ha gran i USA, konstaterar hon klart och tydligt för oss och vi anar en revoulution mot oss såväl som sin far. Hon är duktig p att pyssla iaf och fortsätter pula ihop kulorna med snörerna medans Frida tar en kula i taget , hänger med största omsorg, i takt till musiken och med största nogranhet att vika upp kvistarna så de inte trillar av)

Glöggen kanske har gjort sitt, men nu ligger vi här och fnittrar om allt och inget, (Frida fyller flitigt på glöggen, Lena försöker få in små snören i kulorna, jag granskar från avstånde och dokumentar händelsen dvs, jag njuter - folket jobbar )

Kan kan bara konstatera att jag bor med de skönaste typerna och vår familj är helt klart den bästa.

God Jul! =)


Vin tankar

Har spillt upp ett vin i kärlekens färg.
Filosoferar medans jag tittar på när Lena gör sig klar. det blir en spontan afton.. =)

Jag har otroligt vackra vänner, och då inte bra till insidan sett utan även till det yttre. Det spelar ingen roll hur objektiv och kritisk jag försöker vara.. resultatet blir det samma. Och tur är väl det, för det sägs att man blir som man umgås ;)

Nu ska vi ut och dricka upp arabernas pengar.

Tillbaks till kalla öknen

Nu är jag framme i Abu dhabi. Jag höll på bli fast i Frankfurt då Etihad av någon anledning inte ville släppa mig ombord.. vid den tidpunkten var jag så less så jag kände bara " okej, jag tar en biljett hem" men så klart löste sig allt och på planet kom jag allt.

Det är verkligen skillnad på plan och plan, flygbolag och flygbolag.j Jag var hemskt tacksam att resa med etihad, och stolt att trots allt jobba för just detta flygbolag. =) Fan vad bra det är!

Jag möttes upp av piloten på morgonkvisten som glatt körde mig hem. jag introducerade glögg innan han for vidare till sitt flyg. Sen dröjde det inte länge innan brudarna stormade in genom dörren efter deras vilda kampingnatt på ön. Det var helt jukt härligt att se deras ansikten och höra deras lyckliga röster.. utan dom hade det här varit extremt tråkigt.

Jag avstyrde alla ute aktiviteter i dag, umgicks med flickorna och har försökt fixa mitt internet (helt utan resultat, tackar Lena för lånet) I morgon måste jag tillbaks till indien i butiken och byta, han som vackert lovade att de skulle gå "No problem" -undra just varför jag blir så matt här nere. Jag har sovit hela eftermiddagen till den milda grad att jag vaknade upp i kolsvart mörker och trodde jag var i Elles lilla hörna..

ätit har jag gjort oxå, och inget abu dhabi utan McD.. Tro mig att de tog emot när jag såg Frida gluffsa i sig en QP och co.

dagens mat: (eller e det så här vi ska göra?)
- ingen frulle på planet
- kyckling cesar sallad från mcd med tillsatta tomater och gurka (varför kan jag inte köpa en grean sallad med kyckling?, märklig regel..hade iaf med kalorierna att göra sa dem... nåväl..)
- omelett gjord på 3 ägg, rödlög tomat och krydda.

Det är ändå skönt att vara hemma här. Alla mina saker är på plats, allt runt om mig är "mitt" och det luktar hem. Solen skiner och vädret är hemskt behagligt - i ett numera kallt ökenland, med bara 17 grader på tidiga morgonen och runt 20 på kvällen... om ett par dagar är känslan säkert som vanligt igen,men just nu är allt ändå förskräckligt mycket hemlängtan.

RSS 2.0