Öga öga i huvudet där..

..säg mig varför du reagerar så här..?

 

Det är få saker jag är otroligt nojjig med, men mina ögon är kanske det jag oroar mig mest över och alltid sköter så gott jag bara kan. När jag denna morgon gick på återbesök så fick jag veta att den misstänka ögoninflamationen, som inte blivit ett dugg bättre, inte är ens är en inflamation utan en skada som gått ner till andra lagret av ögat. I ren panik stirrade jag på doktorn och frågar "But it will be fine, right?"  och till svar får jag dagens mest hatade ord, "inshalla".. Läkar konsten i all ära ,men som specialist på ögon borde de ha sett värre och ana en läknings process? Och varför såg inte den andra specialisten detta för två dagar sedan? När jag får frågan om jag petat mig i ögat, varit i sandstorm eller rent av fått en insekt skakar jag förbryllat på huvudet och säger att ögat var så här när jag vaknade och där med basta. Lustiga som de är frågar han om jag petat mig i ögat i sömnen, men får jag då undra..hur ska jag veta det om jag sover? Jag lämnar läkaren otroligt förvirrad och skärrad, med löfte att återkomma samma eftermiddag för att möta båda specialisterna tillsammans.

 

Nu när jag sitter i tv soffan, ögat full av droppar och salvor så kommer jag på att jag faktiskt fått något i ögoat. Kvällen då vi var i munchen och hade snöbollskrig fick jag faktiskt en snöboll rätt i ögat... Denna information ska nu framföras och jag hoppas de kan komma på hur de ska lyckas läka mitt stackars lilla öga och hur länge det kan tänkas ta. 

 

 p.s friskt öga

 

Dax att vila för Louise.. sånt här gör mig oerhört trött och orolig.


Dagen som bara sprang förbi

 

I dag vaknade jag tidigt, redan vid nio, för att släppa in vår städerska och sedan gott somna om igen. Jag förbannar mig själv över att jag ständigt ska sätta alarmet för att sova " en kvart till" , ett dussin gånger, istället för att bestämma mig för en tid och då kliva upp. Jag blir formodligen mer trött av alla små uppvaknande, men drömmarna är alltid som bäst mittemellan och det är svårt att motivera mig själv att kliva upp då jag egentligen inte har något bättre för mig än att ligga kvar och mysa med mitt duntäcke... 

 

Varje gång jag sover på dagen när solen skiner ute, vare sig jag gjort mig förtjänt av det via jobb eller annat , så tänker jag på sommaren med Sanna och kan inte låta bli att le. Den sommaren rännde vi ute till långt in på småtimmarna och sov HELA dagen.. Vi ansåg själva att vi hade all rätt att sova trots "det fina sommar vädret" och allt tjat om att ta vara på tiden och dagsljuset. Visst hade mamma Zaida och mamma Anette all rätt i sina ord, men vi njöt varje sekund. Strax innan våra föräldrar skulle komma hem från jobbet tog vi filten, radion och en glass för att lägga oss på gräsmattan i solen. Vi trodde självklart att vi var så smarta och smidiga att vi skulle kunna lura dem att vi legat ute hela förmiddagen, men med utebliven bränna vid sommarens slut (trots kanon väder), så tror jag att de genomskådade oss mer än vi själva någonsin kommer vilja erkänna eller inse. =) Vi har gjort otroligt mycket roligt och galet ihop och ibland känns det lustigt hur dagarna kan passera så fort och nu är det plötsligt ÅR sedan jag såg den människa som jag så tätt umgicks med och knapt kunde andas utan. Tack och lov ligger denna vän mig fortfarande varmt om hjärtat trots alla år som gått utan att ses och dispyter vi haft. Jag inte inte annat säga än att hon faller in i kategorin "världens bästa" och i dag är hon så olik men ändå lik mig själv att jag ibland blir skrämd hur barndomens år sätter sina spår. Det faktum att vi inte setts på år kvarstår dock och vi har mycket tid att ta igen när vi väl ses. Även om mycket i våra liv fömodligen ändrats, liksom åsikter, så anar jag att hon fortfarande tvättar bort sminket med olja istället för dyra krämer och lämnar luckorna i köket öppna och försvarar de lika envist som förr. =) En eftermiddag med tankarna fulla av "Sanna och Louise" minnen som följd av ett par härliga nätters samtal med en vän i fjärran.. =)

 

Eftersom de firar nyår här nu så är det mesta stängt.. min tanke att åka till banken, skräddaren och annat behövligt fick jag med gott samvete fortsätta skjuta upp till i dag. Mitt läkarbesök i går resulterade i en oväntat lång läkningsprocess på min anade ögoninflamation (och nej nu är det inte hypokondriker Louise som talar) Det enda positiva som nu kan komma ur detta är om jag skulle kunna få åka hem under ett par dagar för att läka, håller tummarna för att Dr Sodi är på bra humör i morgon.. 

 

Nya fiskar har tillkommit och jag hoppas inden hade rätt när han sa att de skulle vara vänner med mina nuvarande.. Maggot blev namnet på en av de svart grå varelse som simmar runt runt och som uppenbarligen fick en ordentlig chock när han anlände. Jag kan åter igen konstatera att jag inte ska göra något av värde när jag är bakis och tackar fiskarnas hälsa för att de överlevde min katastrofala feldocering av prick medicinen istället för acua safe. Vattnet har fått byttas ut helt tre gånger inom loppet av två dagar och jag tittar nervöst efter lik då de vid flertal gånger nu simmat på sidan med gapande munnar... mamma, hjälp?

 

Klockan är redan halv åtta och hår sitter jag än. har följt claritas hemma kur för ansiktet med honung(?) och rotat igenom gamla bilder och lett åt minnen.. Dax för mer dill chips, ett glas rött och njuta av Beckys och andrews sällskap. =)


Home delivery

Det bästa med det här landet kan många gånger tänkas vara solen eller den härliga stranden och havet. Många tycker nog om lönen och rikedommen som flödar och andra njuter av shoppingen. Men jag tycker nog ändå att home delivery är det absolut bästa och mest underskattade som finns i hela vida världen. I abu land kan du få allt levererat förrutom McD och jag använder mig flitigt av denna super service. Nu njuter jag av världens kanske godaste hamburgare och funderar varför jag gick ut igår igen och varför mina och Mattias äventyr alltid ska sluta runt 6 tiden på morgonkvisten? Stackars oss, Stackars Maggie som följde med. Men roligt hade vi allt!=)

 

Jag ska se tv, ringa vår städerska och bara lata mig på mina lediga dagar! =) I dag känns livet bra, fast jag är tokbakis..


God Jul

Klockan ringer tidigt och jag vaknar upp med ett leende på läpparna, trots att jag är trött från gårdagens sena uppesittarkväll med bingolotto. Jag smyger mig ut i köket och tar mig en macka för att stilla den värsta hungern i magen.. Ljustakarna är tända och adventsljusen har bara en orörd veke kvar. Ljusen i granen ger vardagsrummet en härlig känlsa och högen med julklappar i vackra papper har vuxit sedan jag gick och la mig. Jag kan se hur mamma förberett pannorna för tomtegröten och jag hoppas jag ska vara hemma i god tid innan alla vaknat.

 

Jag drar på mig mina slitna myskläder och knyter de skitiga kängorna. Innan jag smyger mig ut genom dörren roffar jag åt mig väskan, som jag förberett,  från golvet. Jag tar ett djupt andetag för att andas in den klara friska luften och min andedräkt förvandlas till ett vitt litet moln när jag andas ut. Stora kalla flingor faller på min fräkniga näsa och när kylan kryper under jackan tackar jag den som kom på lovikavantarna, händerna är varma i alla fall. Det är mörkt och alldes tyst ute, snön knastrar under skorna och bortsett plogbilen långt bort på gatan med det oranga blinkande ljuset ser jag ingen. Längs vägen stöter jag dock på någon enstaka hundägare som ler och vinkar, jag vinkar tillbaks. Snön har suddat ut spåren från gårdagen, allt känns nytt och magiskt fast jag gått här så många gånger förr.. Väl framme öppnar jag upp den tunga röda dörren. Det välbekanta gnisslet och ett par varma gnäggningar möter mig och jag hör hur vissa av hästarna reser sig upp för att skaka av sig spånet och välkommna ännu en dag. Jag ger kissen en öm strykning över ryggen och en puss mellan öronen, han spinner och sträcker på sig till svar. Jag sträcker vant ut min hand och tänder lampan, stegen känns lätta när jag går ner längs stallgången. Julpyntningen på boxarna har åter igen blivit tilltuffsade under natten av de små rastlösa själarna och jag ler roat för mig själv över barnens envisa försök att återställa det varje dag. 

 

Jag tar tag i gallret med båda händerna och hänger mig lite över kanten för att kika in innan jag försiktigt drar upp den tunga boxdörren. Där ligger han och myser. Han tittar lite lätt på mig innan han reser sig upp och gäspar. De gula tänderna gapar stort och jag ler mot min vän, han är vacker. Påsen med äpplerna ligger synligt i väskan, han ser det och puffar lätt för att få tag i ett . Hans mule är så fin och mjuk, blicken så varm och snäll och under manen och täcket är kroppen som hos vilken annan nyvaken varelse som gömt sig under dunfilten om natten, alldeles het.

 

Grenarna på träden bär en tung vit snö, vägen upp i skogen är täckt av ny pudersnö som yr kring hovarna när vi lunkar fram mellan träden. Månen som är rund och stor syns fortfarande långt upp på himlen och enstaka stjärnor tindrar klart. Vi beger oss djupt in skogen och jag kan höra varje andetag han tar. Han frustar till och skakar lite på huvudet innan han gör ett litet glädje skutt i snön. Jag måste klämma fast med benen för att inte glida av den bara ryggen och fnittrar till.. Vi blir ett med tiden, ett med varandra och jag försvinner in i vår värld.. Jag vill frysa livet!

 

Mina tankar går till min underbara familj, mina fantastiska vänner, älskade hunden Tjelvar och min saknade vän hästen- Bork.

 

God Jul! =)


uppesittarkväll på flygplatsen

Överallt på internet är det jul jul jul, pa radion pratas det om julen och snart ser jag nog en tomte gå förbi bland alla lucia klädda männen i sanden bara för att det är jul. I och för sig liknar alla våra "terrorist inspirerade" (förlåt) pakistanier tomten med deras skägg, det är bara den röda mössan och rocken som saknas och vipps har vi en snäll man som får flyga i europa utan problem. =) Även om de är svårt att finna julstämninge här med stråladen sol och vackert sommar väder så gör de nog sitt bästa med julpyssel i butikerna och vi kämpar på med julbord, granar, levande ljus och julsånger.. Jag är kanske inte känd för att vara den som älskade julen mest av alla väl hemma i Sverige och jag smakade knappt på glöggen när det bjöds.. Allt vad julen innebär gav mig lite ångest och helt ärligt tyckte jag mest att det var en något överskattad dag som många gånger skapar mer sorg än glädje för oss och våra med människor och utsatta familjer.. Mina tankar går ofta till de ensamma barnen, min far som sitter själv utan familj och de extremt fattiga som tvingas genomlida denna kalla vinterdag på gatan då allt är stängt och ingen bryr sig om de fryser eller ens har ätit för dagen.


När jag firade min första jul utan familj så tänke jag, "aldrig mer", julen ska firas med familjen.. nästa år.. nästa år!! Många reser utomlands, eller väljer att åka bort för att slippa allt julstök..kanske är det annorlunda om valet att fira själv eller i värmen på en sandstrand kommer från hjärtat? Men när kroppen skriker efter att få komma hem, men annat sätter hindet för din önskan, så är det inte alls lika charmigt med sandstränder och sol.. Nu dricker jag varje glögg droppe jag får tag i och njuter av mina pepparkakor som är tänkta hårda, men blev mjuka av fukten i luften.. Julskinkan hade jag kunnat ta hand om helt själv och jag saknar den tillgjordan jultomten som jag aldrig riktigt förstått mig på, men som min mamma envist fortsätter skapa och trots bekant röst och doft skrämmer livet ur lilla Benjamin/Beatrice/Albin. Hur mycket super positiva Louise försöker tänka glatt över att det här med att fira jul i sanden och att det här minnsan ska bli "lite charmigt och annorlunda" kan jag inte sitta och ljuga för mig själv längre. För julen ska - enligt min mening - firas hemma i norrland med snö, familjen, julbord och en riktig gran som luktar.. jag vill åka till stallet tidigt på morgonen och jag vill busa med Tjelvar i slips och mata han med korv. Plötsligt känns det här roliga med "flygvärdinna" inte alls så roligt längre och Jag längtar hem!


Men nu är jag här och vi gör som sagt det bästa av situationen.. Här i abu får vi göra lite som vi vill på gott och ont..=) Vi var ett betydligt mindre gäng än förra året men ack så trevligt ändå. Maggie ska flyga i morgon och jag hade min uppesittarkväll i form av standby på flygplatsen att avklara.. så vi hade julafton med julbord och julklappsutdelning på förmiddagen. Det var små genomtänkta och fina gåvor vi gav till varandra och jag måste verkligen säga att jag är enormt tacksam för att jag har så otroligt fina vänner runt om mig. Roligste var nog alla rimmen och våra försök att lista ut vad som befann sig under pappret.. =) Paketet från familjen han oxå fram i tid och tårarna var nära när jag plokade upp den stora boxen från flygplatsen och de hemgjorna knäcken kommer jag njuta av länge länge.. Tack alla ni älskade där hemma och ute i världen!


Just nu sitter jag på flygplatsen och har standby, mina fyra timmar passerar lika långsamt som alltid när jag tvingas vara här och jag kollar nervöst på mobilen var annan minut. Jag ser förväntansfulla passagerare komma och gå, mina kollegor som åker antingen på dröm trippen eller en jobbig nattvända. En och annan känner jag, en hel del är bara ytligt bekanta ansikten som jag ler till. Planen lyfter och landar i mörkret, det är väldigt vacker att se på och jag kan inte låta bli att älska att höra ljudet från de kraftiga motorerna.. Mitt jobb är helt underbart, Jag älskar verkligen det jag gör och jag är lyckligt lottad som får uppleva allt och möta de platser och människor jag gör. Det är bara stunder som dessa, då ni kryper upp i sofforna med paket inslagning och bingolotto, förväntansfulla barn och glögg som baksidan av medaljen verkligen verkligen inte blänker.


Var rädd om varandra, Njut av vad livet har att erbjuda och sköt om dig!

God Jul! =)

Lata arab

God kväll!

Nu rusar dagarna fram och jag hinner knapt med. Det känns som om det ligger mycket förändringar i luften, men jag kan inte sätta fingret på vad det skulle vara?

Vädret i abu är minst sagt perfekt just nu, himlen är så klar blå den möjligt kan bli, solen skiner och det känns som en härlig sommardag i sverige. Det fläktar lite, vilket är rätt ovanligt och jag fortsätter att inbilla mig att om detta väder skulle bestå så skulle det få mig att stanna här för evigt. =) haha.. tur det inte är så då! vi gick dessutom vår läne spec i dag och etihad var snälla nog att ge oss 2000 dirham i bonus för årets möda och besvär, tack säger jag!

i dag har jag julhandlat, och mitt i kön på matvarubutiken så får jag och sofia syn på årets förodligen mest bekväma arab. Han hade hela sin vagn överfull, och då menar jag ÖVERFULL av varer.. på sidan stod en liten indie som plockade upp varorna som araben pekade på för att sedan rusa på andra sidan och paka ner allt i påsar och tillbaks i vagnen. Därefter körde han vidare mot vad jag antar var bilen... Vi kunde lätt se att irritationen låg i luften hos indien som inte ens finns dricks där han packat allt.. (normalt ger man dom dricks).. vår värld är verkligen anorlunda!

Nu är det dax att sova, i morgon har jag standby på flygplatsen. Hoppas de lämnar mig ifred! =)

kram till er


insomnia

Jag hade tur i oturen att bli utring på min standby, Jag var inte alls så sugen då min förkylning var överhängande och jag hade sett fram emot en slapp kväll i soffan med chips och grace hela natten.. Men redan kl 8 på kvällen, innan min standby startat, så såg jag att de ändrat mitt schema. Jag skulle till KL och Malaysia.. Jag tackar snälla OCC för att det blev det och inte någon meningslös dum kortis till typ..indien.. hopp i säng och sen bar det iväg.


KL är verkligen ett ställe jag njuter av, gällande shopping tar det bangkok med hästlängder. Som vanligt glider jag in med tanken att inte köpa en enda pinal och jag borde fråga mig själv varför jag i hela friden ens besöker en butik då? Vårt hotell ligger 3 minuter från, vad jag anser vara det bästa köpcentret, pavilion, så då är det kanske ursäktat ändå? Nåväl, sagt och gjort så stod jag där med 4 par nya skor.. super fina.. "måste ha" typen.. som alltid.. och massa annat små krams som jag bara inte kunde passera utan att köpa och som förmodligen var lika onödiga och överflödiga som skorna. Tack och lov är det billigt och jag har inte ett dugg dåligt samvete..=)  fråga är bara var i all världen jag ska sätta alla sakerna. När jag här om dagen gick igenom min garderob så hittade jag massor av kläder som jag inte ens kom ihåg att jag hade köpt.. Det var i och för sig väldigt roligt så helt plötsligt har jag massa "nya" kläder och jag behöver inte alls känna mig lika less på garderoben..
Därefter storsade jag vidare till mitt älskade fiskspa, det blev verkligen en favorit sedan jag besökte det i juni. Denna gång köpte jag ett "paket" som inehöll 30 minuters behandling där fiskarna glatt mumsade på mina tassar, 30minuter rygg massage utförd av en otroooligt duktig kines och 45 minuters fot massage. Gissa om detta var skönt! Ibland skämms jag lite för hur skamligt billigt detta är.. vi betalade 90 ringis för hela denna behandling, vilket bör vara lite under 200kr..


Så nu kom jag ganska precis hem från min flygning för att inse att min dörr var låst.. normalt tänker ni, men nu pratar jag om dörren till mitt sovrum! Måttligt trött, sjukligt irriterad och med vetskap att jag ska flyga igenom om 8 timmar. Ni som känner mig väl vet att en trött Louise bör man inte låsa ut.. Jag trodde verkligen att detta var färdigt med vårt housing men icke det.. (Lena har tyvärr flyttat ut för att bo i det hus hon egentligen bott i ett år).. så nu sitter jag här i tv rummet och kan så klart inte somna. Att sova på soffan borde inte vara ett problem för mig då jag gärna lägger mig här efter en lång flygning.. men jag blev bara så irriterad av det hela så mitt försök att somna var helt hopplöst.. I morgon måste jag till kontoret själv..


I dag när vi landade i abu sa kapten att det var 16 grader ute.. jag tittade lite fundersamt på min kollega framför mig (som halvsov) men insåg att det nog stämdes, vi mötte av markpersonalen som hade vinter mössor på sig. Luften var väldigt kylig och det kändes ovanligt fräscht. Me like..=) men det såg otroligt lustigt ut och jag kan tänka mig att många i europa förmodligen hade tyckt att deras mössor var aningen opassande till den temperatur där vi i sverige nästan tar fam bikinin. =)


Jag borde nog ta och sova nu, klockan är oerhört mycket nu. Det här är verkligen nackdelen med vårt jobb..sömnen! =/ var är du John Blund?

Var rädd om dig!

smicker

Nu var det evigheter sen igen och jag förbannar mig själv för min oförmåga att sätta mig ner och skriva lite nu och då ( om någon som nu ens läser skulle saknat detta.. =) ..) 

 

Patrik och Daniels besök passerade snabbare än vinden, men vi han med de obligatoriska sakerna i abu, samt en härlig öken safari. Som bonus kom Mariah förbi och hennes otroligt trevliga pojkvän, det var ett kärt återseende. Som om inte detta var nog kom sedan AD på ett snabbt tim besök.. =) Jag verkligen älskar att få besök , det finns nog inget bättre..och det blir lika ensamt och tråkigt varje gång de lämnar abu land..

 

Det är jul här nu, även om känslan känns en bit bort. Vi har hunnit med vår årliga julmiddag med fullt av god mat från sverige och glögg. Vi flickor stod för maten medans grabbarn, ja mer eller mindre tittade på hahah.. pepparkakor har vi oxå bakat..jag gjorde jätte fina små kamelpeppisar men de gick alla sönder.. jag skyller på ugnen, eller ngt.. för vi gjorde väl knappst något så enkelt fel som att grädda en för kort stund? =)

 

I dag flög jag till frankfurt, eller jag kom faktikt hem till abu land. Hela flygningen kändes rent av bara upp och ner då jag och hon i köket gick och snörvlade om varandra.. jag gjorde mitt bästa och yttersta för att göra dessa, minst sagt, krävade passagerare nöjda. Vi sprang som små myror och jag var helt slut när vi var klar med servicen. Vårt jobb må vara en dans på rosor många gånger, men när det är fullt så är det ingen semester. Men hårt arbete lönar sig ibland.. när jag gjort klart min taxfree och bara andades ut kom en passagerare fram till mig och sa att de var den bästa flygning han någonsin haft med etihad, det dröjde inte länge innan ännu en kom upp och sa att hans upplevelse av dagens flygning var som en 5 stjärnig restaurang. =) jag sken upp, stträckte lite på ryggen..snurvlade till och insåg att förkylingen lättade, det höjde verkligen min dag. På senaste tiden har jag verkligen kännt mig nere och funderat på varför jag gör detta.. motivationen att fara och flyga har verkligen varit på semester och mina layover har mest bestått av vila. Det gav mig så klart inget svar på min fråga vad jag pysslar med och vad jobbet egentligen ger mig, men det gav lite mer energi och glädje till nästa flight.. som om detta smicker nu inte skulle vara nog så tog vår kabin chef mig åt sidan precis innan landning och berömde mig för mitt arbete med mina kollegor så väl som med våra gäster .. om jag nu ska skryta lite ;)

 

Klockan är mycket här, närmare 4 och det är dax för mig att besöka lala land!

 

Jag saknar er alla och undrar vad ni gör?.. =) var rädd om er. 

 

 


RSS 2.0