Bio i Abu Dhabi

Sedan många år tillbaks har en av mina stora hobbys varit Bio. Varför vet jag faktiskt inte riktigt, då det är båda osocialt och relativt dyrt för att se en film..Men jag älskar det!

 

Våra bio besök i abu dhabi brukar alltid vara mer eller mindre lika. Vi går dit utan att ens veta vad vi ska se och tar den film med titel som verkar göra alla i sällskapet någorlunda nöjda. Det är fullt med lucia klädda män som tränger sig i kön till så väl snackset som biljetterna.. och dessutom tycker att de har all rätt i världen till detta, minst sagt, oförskämda beteende. När reklamen passerat och bion väl har startat droppar det in ett par enstaka araber som hamnat på efterkälken, kanske är det trafiken eller deras optimistiska synsätt på tid som gör det, vad vet jag? 

Mobilerna klingar till med jämna mellanrum, och de pratas glatt i stolarna... Hemma i Sverige hade förmodligen mer än halva salongen gått i taket redan nu - men här är det fullt acceptabelt och det är bara att nicka med. När filmen nått det skede där vi oftast kan räkna ut slutet, men gärna sitter kvar för att suga ur det sista ur karamellen, reser de flesta sig upp och dansar ner mot utgången. Lika roat sitter vi kvar, små skakar på huvudet och ler..många gånger undrara jag om de ens har tittat på filmen?

 

I dag var min bio upplevelse mer eller mindre den samma.. tills det att slutet på filmen närmade sig. Jag förväntade mig att ett par stjärngossar, med en mörk vålnad till bihang, skulle resa sig för att gå och jag åter igen skulle måsta sucka irriterat över att jag missat centimeter av skärmen och slutet.. Men nu satt jag faktsikt helt nöjd när texten rullade och såg hur våra bio vänner gjorde exakt det samma. Inte en kotte hade gått iväg och jag fick nästan putta i farfar (som vanligt hade han slumrat till under filmen) för att försäkra mig om att det var sant... Filmen var "body of lies", klart sevärd. Kanske beror allt detta mycket på att den är inspelad i den region var jag just nu bor och kanske, bara kanske var det därför araberna stannade kvar? =)

 

En sak är säker; Våra vänner fann inspiration gällande deras bilkörning och jag kunde nästan höra samtalet när de lämnade parkeringen med skrikande däck i deras stora 4-hjulsdrivna jeepar.. Jag ger mig 17 på att de önskade att shejken inte tagit bort sanden från vägarna.. den dammiga cirkel (som amerikanerna skapat med sitt manus) kom så klart aldrig, men jag e fullt övertygad om att öknen i morgon är full av snurrande bilar och dammet kommer nog flyga enda in bland skyskraporna.

De är underbart roande att se på våra araber här nere, jag kommer aldrig att sluta förvånas eller att sluta älska. =)


Svarta rasister?

Drömmen blev sann och Snön föll tungt över Toront under natten och marken blev vit. Inte gjorde jag snö änglar som jag fantiserat om i månader och inte heller gick jag på den långa promnad jag tänkt mig. Istället låg på rummet och såg ut genom hotell fönstret, det var oerhört vackert och i samma stund insåg jag att denna snö lixom dekorationerna i det vackra slottet där jag avnjöt middagen var mest troligt det mest juliga jag kommer uppleva i år. Så Tragiskt! 

 

Det var kallt, snön var mycket kallare än vad jag kunde komma ihåg. Jag fick för mig att jag skulle promenera tillbaks till hotellet efter middagen, vilket skulle ta mig 5 minuter. Redan efter 10 meter, det vill säga att jag hann runt hörnet, så kändes det som om de få minusgraderna var minst -50 och jag sprang för att haffa den första taxin jag såg. Mitt medhavande sällskap, bestående av två piloter hade inte mycket till val. Jag skämdes lite så jag stolt sagt att jag minsan klarar kylan, jag som är från norr. Än mer skäms jag att säga att jag i dag huttrade när jag satt vid den stora flaggan vid havet, fullt påklädd och såg ut över abu dhabi.. 18 grader och det känndes riktigt kallt, Bra Louise! Jag tycks ha förvandlats till en inbiten arab och det är väl bara en tidsfråga innan jag börjar använda pälsjacka under vinter halvåret här.


I går åkte jag, farfar och Lena till Dubai för att möta lite vänner, grilla och festa. Det var en trevlig tillställning med en imponerande utsikt över det 7 stjärninga hotellet. Runt midnatt beslutade vi oss för att gå vidare, och jag kommer nog aldrig förstå varför vi alltid gör det(?) Förfesten har alltid varit övrlägsen bäst sedan den dag jag började festa.. och det börjar bli ett par fester nu. Hur som hellst så hamnade vi på något stället var det enbart var kolsvarta människor och jag kan nog för första gången verkligen förstå vad en svart pratar om är de talar om att inte passar in och att bli orättvist behandlade. Nu var vi minoritet.. bland alla de som befann sig på klubben så var jag och 2 tjejjer de enda med blont hår och vårt gäng var de enda vita över huvudtaget. Vi fick inte ens gå ner på dansgolvet.. snacka om att diskrimineras för sin hudfärg. Allt ska man vara med om, Världen är knäpp!


Nu är det dax att försöka sova.. hur det nu ska gå efter att ha sovit HELA dagen!


tankar i toronto

Hej.. =)

Just nu ligger jag i sängen i toronto, fick ett samtal från en av våra kaptener som undrade varför jag inte kom till gymmet och som skulle försäkra sig om att jag tog mig upp till vår middag med alla crew som orkar. Jag är super trött efter denna 16 timmars arbetsnatt var jag dessutom inte kunde somna på min rest.. Jag ville egentligen bara vända mig om och ignorer den hemska signalen som störde min sömn, men et gick inte. Hotell är bra på att ha otroligt hemska ringsignaler, höga ar dom oxå. Jag vill egentligen bara sova vidare tills jag vaknar, men det blir nog bäst om jag går dit. Jag vet hur jag fungerar, trött som en björn.. men sen vaknar jag,,,pigg och vill göra ngt ..och då e alla borta. Jag är lite less på att resa så här..

 

Toronto är fint, här har jag varit förr. Det ligger mycket tankar i luften, men jag gräver ner dessa och blickar frammåt.

Jag hade hoppats på snö, massor av snö.. att få se vacka toronto täckt i vitt och samtididgt få en känsla av vinter och hem. Jag hade sett fram emot lite snöänglar och ett fruset niagarafall med en skön julstämning i staden.. jag får nog räkna bort allt utom julpysslet, tror jag... Som vanligt klev mina kollegor av planet och det första de säger är.."ooo its to cold" varför åker de hit då? jag älskar kylan och vet så många som ville komma med.. jag suckar bara och går vidare. Fick en mug i huvudet ombord på planet i dag, det finns så märkliga typer.. och jag tror etihad har anställt de flesta av dessa. i dag bestod mina krew av 65 procent överviktiga som klagade på sin vikt samtidigt som de åt en slev grädde med glass och supersötat sylt.. jag orkar inte ens bry mig längre och de märkor nog detta.. "how do u do to be so thin". ..thin e kanske inte ordet jag hade valt för att beskriva mig, snarare normal.. frågan e vad dom gör för att inte vara det? Sen tappade hon, tjockisen, som sagt muggen i huvudet på mig som går i 1000 bitar..får lite panik och börjar torka golvet.. GOLVET!? haha.. jag kunde inte låta bli att skratta.

 

Nu ska jag duscha, de väntar på mig.. och jag väntar på att få komma hem så jag får möta Daniel och Patrik! =)


RSS 2.0