Sjukling

Jag har haft ett litet mål som jag velat uppnå och nu e det avklarat. Jag har äntligen lyckas åka runt runt runt på vattenskidor och släppt taget istället för att falla. Det var en riktgit härlig känsla och jag skrek av lycka.. =) Nu vill jag bara lära mig mer så jag kan bemästra denna lilla konst. Så snart jag kommer på hur jag sätter in bilderna på datorn så lovar jag att de kommer upp här på sidan =)

Sen åkte jag till vackra munchen, den här gången promenerade jag in till stan och passerade mängder av gröna parker, en liten bäck där folk surfade och massor av hundar som sprang och lekte. Jag tog av mig skora och gick i det fuktigagräset och vickade på tårna. Europa har en charm, en lukt och en natur som är så otroligt rogivande. Folk cyklade, spelade fotboll och andra satt bara i gräset och drack öl och lyssnade på musik. Jag tänkte tillbaks på dagar i Umeå när jag och Sanna cyklade överallt, brukade stanna till vid älven och titta ut, surra om livets mening och njuta av vardagen. Ibland är det lstigt hur vissa stunder påminner om andra dagar.. men det är en härlig känsla. =)

Det var ett tag sedan jag var sjuk och nu har jag drabbats igen. Jag har åkt på en dunder förkylning och fick lov att stanna hemma från flygningen i dag. Vårt sjukhus är tyvärr inte öppet så det blir att åka till ett annat.. jag tvekade in i sista minute att ringa och sjukskriva då det egentligen tar mer energi än att göra självaste flygningen, mig men när jag inte hade sovit på hela natten pga spängande huvudvärk och jag inte fick luft genom näsan fick jag ta mitt förnuft till fånga och inse att det helt enkelt inte skulle fungera.

Snart blir det tokvarmt här och jag åker hem, jag behöver väl inte säga att jag längtar till den svenska sommaren? =)

rån och våfflor

Nu ligger jag i soffan, med morgonrocken på och äter våfflor med glass. I går lagade jag till detta lilla mästerverk och jösses vad gott det var att frossa. =) Jag kan inte ens komma ihåg när jag njöt av detta sist.

I går skulle vi ha en spel kväll, men med fel risk i handen och trötta kamrater avstyrde vi och flummad mest i soffan med TP frågor som ingen kunde svara på. Vi var ut och seglade i lördags, en mysig eftermiddag me en vacker solnedgång över abu dhabi.

Det har hänt mycket de senaste dagarna. En vän har blivit rånad och knivskuren här nere i abu land, vilket e bra skrämmande med tanke på att samma natt mördades två personer, på samma sätt, av en illegal liga som härjar här nere just nu. Jag håller tummarna för att de duktiga poliserna får tag i dessa personer omgående med hårda straff som följd. Tack vettja abus rättsystem med fingerklipp och livstid.. Tyvärr så är allt så tjorvigt här nere och saker flyter inte lika smidigt som hemma. Gossen tvingades sitta i fängelse ett par dagar, men skitigt knivsår i armen, för att de inte talar engelska och därmer fick för sig att han varit indragen i ett slagsmål. Papper hit, papper dit.. och var finns hjälpen? Jag hoppas vi får en lösning på detta elände väldigt snart.

Nu slutar min standby alldeles strax och jag ska bege mig mot stranden.. =)

Bed of roses

För mer än ett år sedan så tog jag beslutet att åka ner till Abu Dhabi. På dallriga ben tog jag steget ut i vida världen på ett sätt jag aldrig gjort förr och öppnade mina små blå ögon för folket, fattigdommen, rikedomen, världen och livet. Jag omvärderade pengar till upplevelser, upplevelser till lärdom, sorg till glädje. Jag har insett saker som jag aldrig kommer kunna läsa mig till och de minnen som skapats här är många gånger ofattbara. Jag har fått ordentligt mycket skin på näsan och skrattade för första gången så mycket att jag grät. Hela jag har förändrats till något mer positivt om jag refererar tillbaks till mig själv, vänner och familj - och allt barn svammel är borta. I dag uppskattar jag små saker, små låtar, små ord, små händelser på ett sätt jag aldrig gjorde för.. En sån enkel sak som att dricka vatten ur kranen eller en promenad i naturen får mig att sina av lycka..

I dag var det en nostalgi dag. Självasete Bon Jovi spelade i Abu Dhabi, mitt i palatsets trädgård. Det var tusentals människor som samlats för att se denna musikaliska gåva som givit oss så mycket minnen under åren. Folket sjöng med, stämningen på topp och Abu dhabi visade upp sig från sin vackraste sida.

Bed of roses, det är precis vad jag fått i verklighten, orda grant och mer hypotetiskt sett. Ett glädje rus, en tanke stund och ett otrolit djup i livet.

"I´m blessed"  som folket brukar säga. ;)


Julafton i Peking

Nyp mig, nyp mig.. jag kommer aldrig vakna!

Jag lever i en drom, i dag gick jag pa kinesiska muren. Igar tittade jag in i den forbjudna staden i morgon ska vi pa panda zoo. =) Det ar nastan lite magiskt, otroligt vackert och overkligt, nar kommer jag forsta att jag har det absolut basta jobbet i varlden!? =)

Jag ar i underbara drom Kina dar priserna ar sa laga att jag nastan skams att betala. Thailand kan kasta sig i vaggen, tillsammans med snorbilliga vietnam. =)

I dag kopte jag en vinjacka , peak, for bara 160 kr. (direkt fran fabriken) Jag blev sakert blast pa massor av pengar, men i mina ogon sa billigt sa billigt. Nu ar min vaska full av allt tankbart, burberry klanning till lilla Signe och fina marco polo trojjer till Benjamin. Priset? nagra kronor. =)

Nu ska jag duscha i regnskogs duschen, som de kallar den har pa hotellet.
For en gangs skull ska jagta och namna namnet vi hotellt vi bor pa, westin.com


vackra vackra värld

På min standby fick jag munchen, med blandad förtjusning. Jag har nämlgen en i slutet av månade och de tyckte jag skulle räcka gott. Jag har aldrig varit här förr, men tänkte att om jag bara åker dit och njuter en gång så kommer jag vara nöjd. Dessutom förstörde denna lilla tripp min vattenskoter tur och planen att komma i tid till Lenas födelsedag. Men nu är jag bra lycklig och vill inte att dagen ska ta slut.

Jag somnade som vanligt väldigt gott efter att ha landat i ett nytt land med nattarbete bakom mig. Jag vaknade fridfullt med lite sol i ögonen av den lilla ljus strimma som trängt sig in bakom gardinen. Det är kanske inte så ovanligt med tanke på landet jag bor i, så av ren vana, funderade jag en stund på om jag skulle gnugga sömnen ur ögonen och orka kliva upp eller helt enket ligga kvar. Jag bestämde mig för att kika på vädret i alla fall. Det var som att kliva ut i edens trädgård (hoppas jag i alla fall)..

Munchen är fantastiskt grönt, nog bland de grönaste jag sett i hela mitt liv. Etihad har hyrt in sig på hilton som ligger strax utan för centralastaden. Det blomstrar runt om, vår blommorna har kommit fram och står ståtligt på gräsmattan, som skuggas lite här och där av de gamla träden. Den lilla floden som rinner strax utanför inger ett lugn och solen får mig att vilja springa ut. Jag tog en planlös promenad i parken och hamnade i någon typ av china gård var det var massor av människor som njöt av vädret, mat och dryck. Jag log för mig själv av lycka och glädje där jag strosade runt i mina tankar och sprang plötslit på två jätte vackra polis hästar. Vilket fantastiskt jobb de ska ha, rida runt hela dagarna i detta vackra landskap.. Det är bara så svårt att tro att det här händer något kriminellt.

Jag vet inte varför den här staden gjorde mig så lycklig. Det sprudlar inom mig och jag fick energi som givet från ovan. Jag gick och gick och gick, lite vilse så klart, men sprang tillslut på en supermarket, som jag hoppats på. Jag inhandlade fläskkarre, ravioli, saltgurka och finskuret skink pålägg samt massa varmkorv. Som vanligt blir jag lite väl exalterad och tänkte inte på att jag kanske skulle promenera hem med allt detta sen. Nu saknades Lenas starka armar vill jag lova.. haha

Nu ska jag skutta i duschen och möta upp alla crew för att njuta av lite gott vin och mat i den sköna vår solen.

NY rätt adress

Post som vykort, brev och paket kan ni skicka hit:

Lousie Tardén
Cabin Crew (Bd 13-1201)

Etihad airways
po box 35566
abu dhabi
UAEBlommor kan ni skicka till:

Etihad buildning Al Hur, costa coffe building next to ramee hotell apartments on Morror road, floor 1201
Abu Dhabi

I abu dhabi finns det inga gatu adresser och det mesta går via postbox i företagen. Annan leverans sker via beskrivning av byggnad.

Nu vill jag så klart ha alla dessa saker, falukorvar, prinskorvar, godis, saltgurka, makrill och surt hockypulver samt dillchips.

Se så =)

Kan ni inte bidra med denna lilla önskan till en liten flicka i arabvärlden, så tycker jag du åtminstone kan skicka ett litet vykort eller ett brev som berättar hur du har det.

Fortsätt gärna skriva komentarer, händer inte så ofta numera =( (förrutom undantagen ni kan se innan) Hihi

En Cykeltur till hjärtat

I dag har jag haft en lat dag, bortsett det lilla städ-ryck jag och Frida gjorde här hemma så har jag mest bara legat i soffan och funderat på om jag åter igen ska äta köttbullar och spagetti.Det är verkligen gott... Jag förbannas mycket över denna Mohammed som började knycka, dumma städare. Vi behöver en ny. Det håller inte annars..

Jag tittade lite på min hundkurs som jag kanske skulle ha tagit tag i för lite över ett år sedan. Det är otroligt intressant och jag fastnar lätt i allt som har med rumpor och parasiter att göra..=) Jag avbröts däremot av Farfar, Sofia och Maggie som ville ut och cyckla. "Varför inte?" tänkte jag och skuttade ner med träningsbyxor och glasögon.

Det var en trevlig cykel tur efter cornichen som började med en borttappad Sofia och lite panik från Maggie håll, Jag och farfar höll oss lugna tills vi hittade henne, menjag tror vi alla blev lite skrämda ändå. Man vet juh faktsikt aldrig vad som kan hända här med en söt liten blondin i ett arab land som detta..=)

Vi cycklade bort till vår ambasadörs villa, OJ OJ vilket ormråde, här stod den ena vackra bilen efrer den andra och blänkte bland villorna värda mellan 12 och 15 miljoner dirham, Vilket paradis bostadsområde..=) vi cyklade vidare och hade en fantastisk utsikt över palatset innan vi avslutade med en mysig fika nere vid vattnet.

Vi ojjade oss över alla Svenskar som lämnat oss och skrattade gott åt lite minnen från vissa av de stjärnor skott vi fått ha i vårt liv en liten stund. Så mycket fantastiska människor, och vem vet om vi någonsin ses igen?

Det är såna här dagar som fastnar i hjärtat =)

DU måste Reagera NU

Jag har nog aldrig fällt så många tårar och kännt mig så illamående i hela mitt liv. Jag har sett mycket obehagligt och blundar för lite, men detta?
Funderar du på att inte titta? Funderar du på vad du kan och inte kan göra, bör och inte bör göra?

Jag är inte en extremist, jag är bara människa. Det är vår skylldighet som människa att reagera. Skam om du inte tittar på videon.

www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_medS

Konstiga drömmar

Idag har jag vilat hela dagen, trött som en koalabjörn, efter att ha landat tidig morrgon från Frankfurt.

Det är konstigt vad jag drömmer konstigt ibland. Jag borde börja skriva en dagbok om mina drömmar..

Jag och Frida har precis kollat klart 27 klänningar, en typiskt amerikansk film med idylliskt avslut. Jag ville bara gråta av lycka till denna töntiga och självskrivna film, så vackert!

Vi blev så inspirerade, Nu vill jag flytta hem till Sverige och gifta mig och Frida ska vara min brudtärna i en fin klänning, inte fula som i filmen! =) haha..
Skämt å sido.. =)

Natten och kudden kallar, huvudet känns som potatismos. Jag ska fortsätta läsa på boken "ingen tar mina barn" - bra bok.. Jag läser just nu om en flygvärdinna i Dubai, emerates, som gifte sig med en arab och blev av med sitt barn. Svårt att förstå hur vanligt det är här nere och hur många barn som hålls från någon av sina föräldrar mot sin vija. Jag är så glad att jag har mina två och inte blivit fråntagen möjligheten att träffa båda, trots deras val att inte leva ihop. Det finns så mycket sorgliga historier i vår värld.. Nej, nu skenar tankarna..

Snart bokar Danne sin biljett ner hit, ska bli helt otroligt roligt med besök.

I morgon ska vi försöka vakna så vi tar oss ut i solen.

Sista trippen och en saknad

Sista turen till Singapore bjod pa en ordentlig fest, for forsta gangen pa resan. Vi festade ihop med svenska vanner till Lena, stirrade oss dumma pa de irlanska killarna i kilt och skrattade glatt at manniskorna som njot av ^clinic^. Clinic ar en bar som verkligen berorde mig. Den ar gjord som ett sjukhus med rullstolar, sjuksangar och droppslangar som drinkar. Det var en skon ide som samtidigt lattar upp de barriarer som latt uppstar i dessa lander, men som ar sa vanligt i vart vardagliga liv i Sverige och europa. Det ar skont att se hur manniskor kan le sa mycket och gladjas at livet och manniskor som vi i Sverige mestadels ser som problem och negativt pa.. Ater igen forundrades vi av denna magiska miljo som vi denna gang, ater igen, njot av...

Just nu ar jag i Frankfurt och har precis kommit hem fran en tripp med crew fran innerstaden, En ovanlig liten handelse i Frankfurt da manga ofta stannar pa hotellet och vilar upp sig..  En mysig middag och intressanta samtal om livet ledde till ett langvarigt besok och manga nya kontakter. Jag skams nastan over hur bra jag har det och undrar hur i all varlden jag ska kunna bryta detta underbar monster. Jag har helt klart varldens slappaste yrke nar det kommer till langflygningar och skams nastan over att ha det sa bra.. De ar riktiga as emellanat, men summan av kardemmumman sa ar det en drom som jag aldrig kommer kunna forsta.

Nu ska jag forsoka tvinga min lilla forvirrade kropp till somn sa jag far ngn rutin i vardagen och orkar leva mina lediga dagar i abu dhabi,,en skrammande kansla ar att jag faktiskt saknat allt detta mer an jag trodde att jag skulle da dagarna passerade forbi,, =)

RSS 2.0