Underbara Nepal

Jag och charlotte har skrattat i kapp till minnena och bilderna från Nepal, här kommer gobitarna som jag väntat på och självklart delar jag med mig till er.


På gatorna i Katmandu...

Uppe bland bergen..Maten vi åt..

En möbel fabrik..


Vacker natur och alla dessa underbra djur!

vår tappra guid och bärhjälp..=) Som ni ser så var vi inte så väl förberdda..Det var många timmars promenad och många pauser..


Önske stenen... ;)Jag har bestämt mig för att aldrig mer klaga på vardagen..
Det är oerhört lätt att beställa mat..I jämförelse med att själv måsta tillverka och hämta den..
Många byar..
och många människo möten,


En skola högt upp i bergen..


En ung bondflicka..

Vi gick.. och gick... och gick...


Boendet var väldigt enkelt hos små familjers hotell..
Toa..


Stenhårda bänkar till säng..


väldigt väldigt kallt om natten..


med en enorm skillnad från min vardag...


Lugn och ro
Ett oslagbart vackert och upplevelserikt land ! =)

Vin, London och shopping

Vin provingen slutade med flera flaskor och vi glomde nog bort att poangen ar att spotta ut vinet, men vem vill spotta bort nagot sa gott? Det var inte en rolig dag i gar och jag blev ater igen pamind om varfor jag inte dricker destomera numera. Puh for att vara bakis.. Men vi hade sa trevligt jag och Mathias, sa nagong gang da och da far det val vara vart besvaret. =)

Mindre vart var det nar det ringde ut mig pa en flight nar jag lag och vandades och abra ett par timmar senare sprang jag runt i kabinen med spyan i halsen..tur att vackra Linda var med och min crew ar underbara. Dock blev var CM sjuk. sa nu tar jag mest troligt over roddet hem..

London frestade i vanlig ordning med shopping och det som skulle vara en tripp for Linda och hennes desperata forsok att hitta en klanning till broloppet. slutade med en super fin klanning till mig och andra behovliga sma ting..jag ar inte bra pa det har med att spara, det kan vi nog alla konstatera.
Tvär stopp och vinprovning

Nu börjar jag bli riktigt ledsen... Dagen startade inte bra, men jag somnade om för att sova hela dagen. skönt.

Jag väntade till kvällen för att träna så jag skulle få maximal vila i benen från igår. Mitt mål enligt nike plus var strax under 5 km. Efter att ha värmt upp på crosstraden i ca 10 minuter var det dax för powewalk 3 minuter för att verkligen veta att alla muskler blivit varma, allt för att undvika det som hände igår. Redan efter 1 km med hastigheten 11 så började det kännas i benhinnorna.. jag ignorerade och sprang på.. men efter ytteliga 1 km så tog jag mitt förnuft till fånga och slutade, det kan juh trots allt bara bli värre. Jag vill så gärna och allt känns så enkelt och bra för tillfället med träningen.. Jag har verkligen klarat mig undan det här och säg nu inte att det ska börja tjorva..!

Nu har jag lovat mig själv 2dagars strikt vila från allt som har med ben att göra.

Dax att fixa håret och packa jag ner rödvinet och osten i väskan, jag och Mathias ska ha vinprovning ikväll.

smärta och oordning

Dagens träning fick ett snabbt slut, det började stråla i benhinnorna och ljumskarna gjorde ont. Efter 20 minuters "backe upp och ner program" blev det lite styrketräning för överkroppen. Energin var låg i dag och min kropp ropade efter vila, sa jag lyssnade och gick hem.

Nu har jag plockat i lägenheten och försökt få ordning på alla kläder, vilket jag har insett att det aldrig kommer bli. Ska ta och bege mig in till stan för att hämta upp mina jeans, (ännu ett onödigt köp till min samling av onödiga men ack så vackra ting) och möta min otroligt efterlängtade Mathias och vackraste Charlotte.

Njut av dagen mina kära, den kommer inte igen! =)

Lyckorus

Det är min lyckodag i dag, det är bara att konstatera. Jag fick svar om min japan träning och den ska bli av nästa månad och jag hoppas de håller fast vid sitt ord.

Löpningen gick så otroligt enkelt, även om jag var sjöblöt från topp till tå, men mina 5 kilometer var avklarade med lätthet under 30 minuter. 110 crunch,situps med boll samt och 25 armhävningar senare satt jag nere hos Maggie och hennes japan. Det bjöds på tacos, rose och massa ny lärdom om japan. Jag är så sugen nu.. kvinnan äter dessutom tacos med kinapinnar... det ni mina vänner. ;)
Duktigaste jag..

Jag är världens absolut lyckligaste i dag och är så otroligt stolt över att jag inte gav upp eller tappade bort mig själv under resans gång. Bästa betyg på min första distans kurs.. Vilket lyckorus!! =) Nu till gymmet och springa i all energi..

Ett möte med Japan.

Semestern har verkligen tagit slut och jag flyger och far. Min resa till Dhacka var minst sagt mer spännande, var mina kunskaper om planen samt att förstå japanska sattes på prov. En av våra svårt engelsktalande japaner blev mitt projekt och jag lärde henne allt jag kan och hon lika så.

 

Efter att ha kämpat på i närmare 4 timmar kikar vi i baren, jag förklarar saker från viktiga pappersarbeten till dagliga ting som att tonic water inte är alkohol... och när jag ber henne smaka så säger hon förvånat..

 

"- kan aj? oo noo.. yoo not drinking, aj can not drink befoor yoo"

 

"but..i dont like it.. try so you know what you serve"

 

Det snurrade ett tag i huvudet innan jag återspeglade bilden av hur hon konstant varit jivakt brevid min sida, inte druckit eller ätit under hela resan.. had hon gått på toa måntro?

 

"-Did u not eat or drink at all and what about the toilet??" frågade jag

 

"- nooo... yo did not sit down so aj did not sit down and you never told me to drink so aj never drink. I had one glas after you had one glas.." säger hon med ett leende

 

yeeessss... så nu hade jag en törstig japan som var livrädd att dricka eller äta om jag inte sagt så, efter många frågor och många förklaringar så la jag ihop ett och ett.

Varför hennes namn stod längst ner på pappret - fast hon skrev på först.

Varför hon väntade bakom mig och följt efter som en svans, troget nickat och lyssnat..

Varför hon klev in i bussen sist,fast hon stod först.

Varför hennes frågor inte gick direkt till mig utan via andra..

 

Det hela hade att göra med att hon självklart var nyfiken på arbetet, men än större del var att visa respekt och följa den hirarki som hon trodde fanns ombord och som hon lärt sig leva efter sen barnsben. Visserligen har vi "lagar och regler" ombord, men inte i den bemärkelsen. Med nästan bara en timme kvar i den torra flygluften så fick kvinnan äntligen mat och vatten samt vila för benen och ett välbehövligt toa besök. Stackars japan säger jag och hukade mig i väg av skam.. att jag inte visste bättre. En viktig lärdom att bära med mig och ännu en tjusning att jobba med 116 olika nationaliteter, jag lär mig verkligen något nytt varje dag.


Hej

Håll tummarna för mig!

Maraton?

Jag har nog sallan matat in sa mycket info i huvudet som jag gjort I dag. D Kommer att vara Val investerade timmar inbillar jag mig. :) tog ett obligatoriskt avbrott for min lilla tur pa bandet, min tajming e oerhort dalig o jag avbrot ater igen for mat. Tanken var i och for sig inte att trana sa hart da det ar min 4 dag, med dubbla pass igar. En tanke har vuxit o nu borjar jag fundera pa allvar att trana for ett maraton.. Nagon som e sugen att haka pa ett roligt o annorlunda satt Att upptacka nya stader pa? Dessa lopturer gar av stapeln lite har o dar... :) tank pa den du, snygg blir man pa kopet!

Dalig stil, bra form

Aaa jag forstar inte varfor jag gor sa har.. VARJE gang jag har prov ar min plan att studera langt innan, lange och noga. Men dagen innan sitter jag dar, med boken ooppnad.. dagarna innan har jag spenderat med allt annat sa som sysslor jag hatar och alskar. Stada, sova, se serier, stada mera, plocka, andra kuddarna i soffan, andra tillbaka kuddarna i soffan och trana.. och nu sitter jag har med panik och magont och gor vad..skriver pa bloggen!!

 

Men kan juh latt undra vad det ar for fel pa mig. Det har ar sista gangen och pa senare tid har jag hallt alla mina loften sa.. nu jaklar ar det andring pa detta daliga beteende.

 

Min lopning kandes i alla fall grymt bra i dag, trullade pa i ett jamt och skont tempo med mycket energi. Fotterna och stegen var verkligen latta och fjadrande. Det kandes som om jag hade kunnat sla personligt rekord i bade langd och tid. Sam kom overraskande tidigt och lockande med mat, sa det hela lutade tvart med 30 mins joggning och strax over 5,5km avklarade som resultat, med massor av energi kvar i stegen. Nojd ar jag i alla fall. Nu ska jag studera mera och sen kora ett styrke pass pa overkroppen innan jag somnar med boken under kudden, mamma sa alltid att det hjalpte. =) Onska mig lycka till!

 

Och mina vanner.. njut nu av varmen i svea, det later harligt. Har vill och kan jag inte ens ga ut!


Sömn till Desperata

Nu är det första arbetspasset avklarat, dessa standbys får mig verkligen att sätta hjärtat i halsgropen. Som tur var så var jag min egen chef, vilket gjorde allt betydligt roligare.

 

Vimsigt trött och klumpig var jag i alla fall när jag smällde upp stolen inne hos piloterna var matbrickan deras stod, men vi fick oss ett riktigt gott skratt i alla fall.

 

Nu har hela världen fotbollsfeber men jag har mer mathysteri och äter upp resterna från trerättersmiddagen som jag gjorde till Kristin! Nu är det hög tid för att somna till desperata hemmafruar så att jag orkar upp till mitt spring-pass i morgon innan jobbet drar igång! =)

 

Förresten, någon som kan säga hur jag kan få hem alla Greys avsnitt? sitter fortfarande och väntar på mina avsnitt..kopiorna rent av sög. hmpf!


Hemma?


Det är svårt att inte bli total förälskad i den Svenska sommaren. Det var med många tårar i ögonen som jag gick ombord och reste mot varmare breddgrader. Jag har verkligen haft det helt underbart! Nu lever jag på bilderna och minnerna tills vi ses igen, som tur är så är det inte långt borta.. =)

Picknick vid havet..


Drinkar på båten..


Baby maraton..


Jag fick en hel del gjort under resan hem, även om det resulterade i noll timmars sömn... Jag stötte även ihop med älskade sprudlande Mattias på flygplatsen i frankfurt, det var en glädje energi som behövdes. Ibland är världen bra liten.

Det var trots allt en härlig lättnad när jag trots allt kelv innan för dörrarna här hemma. Tystnaden, lukten Louise och allt i sin lilla ordning, precis som det ska vara. Men tomt..oerhört tomt.. Ett vackert kort gjorde mig glad.

Jag sov som ett barn i en säng jag saknat och vaknade sjuk som en toka och melborne får lov att vänta. Nu har jag bara umgåtts med älskade L och K, skrattat ikapp och lyssnat på musik, pratat om livet och ätit lunch. Kristin har gått om mig i fitness med hästlängder och Sverige har satt sina spår. Nu måste jag bli frisk innan jag blir ordentligt sjuk, så vi kan träna ihop igen. Det är verkligen mycket jag skulle sakna om jag åkte härifrån för alltid... Känner mig delad i två.. Nåja, för mycket tankar och energi på bloggen nu.

På återseende! =)


Sommar sol och regn

Sommaren har bjudit på mycket, men jag är långt i från redo att åka hem. Jag suger i mig det sista med familje-mys och väntar ivirgt på att mamma ska komma hem. Som vanligt känns det som om jag inte gjort något eller hunnit träffat någon.. men det stämmer så klart inte. Abu känns mindre och mindre lockande, det jag saknar är min säng, min egna fina lägenhet och så klart alla underbara vänner.

Då jag råkade knäcka mina naglar bokade jag in mig hos en super duktig nagel tjej, Kika in på hennes blogg och granska resultatet. Jag har nog aldrig varit så nöjd när jag fått mina naglar gjorda. Toppenbra jobbat Josse och tack för hjälpen!

Nu ska jag njuta av regnet och ett svettigt gymbesök med lilla Bea!

RSS 2.0