Utvidgad familj och Marakesh

En tripp till marocko har jag hunnit med. Två hela dagar skulle jag göra av med och bestämde mig för att ta tåget ut till marakesh. Vägen dit var det förstaklass biljett som gällde och för ynka 150 kr tog jag mig hela vägen dit, fyra timmar i ett iskallt tåg, i en kupe som kan likna våra i Sverige. Marakesh var egentligen inte så mycket att se om jag ska vara ärligt, eller så hade jag för stora förväntningar. Det var en stor marknad, ngt palats och moskeer. Det som var intressant var att se det gamla, hur de fortfarande lever på stenålder, all smuts i ett så turistigt område och den missär som finns. Det sägs att det ska vara ett av Marockos finaste ställen.. och då tycker jag faktsikt lite synd om Marocko. Det som var fint var alla hästvagnarna, ormarna som dansade och de stackars aporna i burarna.. Men det var egentligen bara ännu mer sorgligt. Det var en lärorik tripp i alla fall som fick ett mer utmanande slut. Tåget hem var fullt så det enda biljetterna som fanns kvar var ekonomi klassen. Sagt och gjort, för tillbaks till hotellet måste jag ju. Ekonomiklass visade sig var stående - i hoptryckt bland alla araber, fattiga och illaluktande som rökte hejvilt, dörren var öppen och det stank urin från toaletten som fanns. Resan kändes som en evighet och fötterna var stora som balonger när jag kom fram till hotellet. Tror ni jag var nå rädd? Haha..

Min lilla familj har utvidgats.. =) Jag har länge känt att det e dax för ngt nytt och började med tre små grodor, en grön, en rosa och en röd. Samt två små mini krabbor.. Klipp och Klapp. Det enda problemet är att dessa små kryp ska ha mat varje dag, men jag hoppas kunna lösa det med hjälp av min nya roomie.

Dessvärre var inte mina fiskar så pigga på denna lilla uppdatering och mina huliganer till svarta odjur valde att svälja en groda..hel.. I ren panik bankade jag på glaset innan jag roffade åt mig håven och drämde till fisken. Som tur var spottade han ut grodan som i panik simmade bort. Jag fångade snabbt upp kanibalerna och har nu gett dessa till bättre behövande och hoppas fiskhandlaren kan finna ett nytt hem. Den stackars lilla grodan avled under kvällen och som plåster på såret gav indiern mig en ny grön groda..hmm.. Jag har anat att mina små yngel, som blev stora som hajjar, faktsikt inte var så snälla som indien sa. När alla mindre fiskar sakta men säkert försvann och inga rester fanns kvar började jag ana vad så pågick. Nu fick jag det svart på vitt, jag ska juh inte anklaga utan fakta. ;) Hur som haver.. Nu är kanibalerna borta och alla lever tycks leva i harmoni och jag hoppas det får vara så ett tag.

jag har även köpt mig själv nya träningsskor, Nike, ska hoppa på Marias tåg med att logga alla passen på nätet. Så fort jag får allt att fungera så kan även ni följa min hälsa med spänning.. =)

Sov gott. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0