Bio i Abu Dhabi

Sedan många år tillbaks har en av mina stora hobbys varit Bio. Varför vet jag faktiskt inte riktigt, då det är båda osocialt och relativt dyrt för att se en film..Men jag älskar det!

 

Våra bio besök i abu dhabi brukar alltid vara mer eller mindre lika. Vi går dit utan att ens veta vad vi ska se och tar den film med titel som verkar göra alla i sällskapet någorlunda nöjda. Det är fullt med lucia klädda män som tränger sig i kön till så väl snackset som biljetterna.. och dessutom tycker att de har all rätt i världen till detta, minst sagt, oförskämda beteende. När reklamen passerat och bion väl har startat droppar det in ett par enstaka araber som hamnat på efterkälken, kanske är det trafiken eller deras optimistiska synsätt på tid som gör det, vad vet jag? 

Mobilerna klingar till med jämna mellanrum, och de pratas glatt i stolarna... Hemma i Sverige hade förmodligen mer än halva salongen gått i taket redan nu - men här är det fullt acceptabelt och det är bara att nicka med. När filmen nått det skede där vi oftast kan räkna ut slutet, men gärna sitter kvar för att suga ur det sista ur karamellen, reser de flesta sig upp och dansar ner mot utgången. Lika roat sitter vi kvar, små skakar på huvudet och ler..många gånger undrara jag om de ens har tittat på filmen?

 

I dag var min bio upplevelse mer eller mindre den samma.. tills det att slutet på filmen närmade sig. Jag förväntade mig att ett par stjärngossar, med en mörk vålnad till bihang, skulle resa sig för att gå och jag åter igen skulle måsta sucka irriterat över att jag missat centimeter av skärmen och slutet.. Men nu satt jag faktsikt helt nöjd när texten rullade och såg hur våra bio vänner gjorde exakt det samma. Inte en kotte hade gått iväg och jag fick nästan putta i farfar (som vanligt hade han slumrat till under filmen) för att försäkra mig om att det var sant... Filmen var "body of lies", klart sevärd. Kanske beror allt detta mycket på att den är inspelad i den region var jag just nu bor och kanske, bara kanske var det därför araberna stannade kvar? =)

 

En sak är säker; Våra vänner fann inspiration gällande deras bilkörning och jag kunde nästan höra samtalet när de lämnade parkeringen med skrikande däck i deras stora 4-hjulsdrivna jeepar.. Jag ger mig 17 på att de önskade att shejken inte tagit bort sanden från vägarna.. den dammiga cirkel (som amerikanerna skapat med sitt manus) kom så klart aldrig, men jag e fullt övertygad om att öknen i morgon är full av snurrande bilar och dammet kommer nog flyga enda in bland skyskraporna.

De är underbart roande att se på våra araber här nere, jag kommer aldrig att sluta förvånas eller att sluta älska. =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0