En talande Böter

I dag när jag åkte hem från flygplatsen surrade jag med farfar i telefon för att få min en lägesuppdatering ang deras fisketur. Brevid mig kör en polisbil upp och dessa små gubbar ler brett, jag ler lite enkelt tillbaks och fortsätter mitt samtal.. Jag hinner bara ett par meter efter trafikluset så börjar de blinka med lamporna.Jag blev hemskt nervös och la snabbt på luren för att se mig om vad jag kan tänkas ha gjort fel.. jag körde vl inte mot rött och bilbältet och lyset är på..hmm..

"licens" säger polisen, jag skuttar ut för att plocka fram regbeviset och mitt arabiska körkort.
"problem?" säger jag..
"Mobile" säger farbror röd.
Nu får jag verkligen tänka till. Här kör människor konstant med mobilen i handen, surrandes..ofta har de mer en bara en mobil i handen och så vitt jag vet finns de ingen lag som säger att man inte får köra bil och prata i mobiltelefonen.. Gjorde jag verkigen något fel?

"I give u ticket" - säger han bara och försvinner iväg med alla mina papper. Jag suckar och bestämmer mig för att inte ens öppna min mun utan sätter mig snällt i bilen och lyssnar på musik. Farbror kommer tillbaks med pappret där allt nu är skrivet på arabiska.
"how much?" frågar jag nu..
"1 dirham" får jag till svar.. (motsvarande mindre än 2 kr)

Stoppade de mig BARA för att jag pratade i telefonen? De skulle inte få göra annat än att stoppa bilar i så fall, och finns de inte lite allvarigare saker att ta tag i med tanke på hur trafiken ser ut här nere? Haha..

Det är inte svårt att räkna ut varför just jag blev stoppad denna morgon.. I denna värld gör araberna som de vill och jag kan inte annat än att skratta. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0